En trevlig dag med likasinnade...

gav i alla fall lite resultat, även om det blev mest prat. Jag hjälpte också till med lite tips och råd och att ställa in en bandkantare till en Coverpro så resultatet skulle bli så bra som möjligt. Och så fick jag med egna ögon faktiskt se hur stor skillnad clearviewpressarfoten gör för stygnlängden (jag använder ju bara clearview och har gjort sedan typ dag ett då jag köpte allt på en gång). Med den vanliga pressarfoten tillhörande just bandkantaren blir det korta stygn, men clearviewfoten gav långa fina stygn när allt var optimalt inställt. Så varför, varför är inte clearview standard till pressarfoten i stället?! Så jag misstänker starkt att det kommer bli shopping utav en sådan fot utav sykompisen här näst ;-)
 
Men som sagt, jag hann med att sy lite också, i alla fall tre plagg blev det, även om det saknades knappar och muddar på ett par byxor när mina vänner åkte härifrån. Men det åtgärdades relativt snabbt och lilla herrn som fick byxorna kastade snabbt av sig de han hade på sig och hoppade i de nya. Satte sig på cykeln och kom in duktigt lerig. Nu är det bara att hoppas att de där förbaskade lerfläckarna vill försvinna. Har tidigare råkat ut för att kläder med just sand/lera har varit svåra att få helt rena. Och det vore ju himla trist på helt nya, schyssta brallor. Att sy gick i alla fall smidigt, jag repade upp ett par sömmar och fick sy om ett kantband då jag varit lite för generös vid starten och därmed saknade en ynka centimeter kantband på slutet.
 
Tyg: härliga violer ifrån Znok design och vit mudd från Stoff & Stil. Storlek M/L.
 
Eftersom mina maskiner var trädda med vit tråd, högg jag in på några plagg just i vitt. Jag har just inge helvita plagg och det blev det ju inte heller den här gången. Men jag lät i alla fall tyget få vara det framträdande och tog neutrala detaljer. Hade först tänkt använda jersey att kantband med, men fick det inget snyggt så jag valde till sist att köra med muddväv vilket blev kanon. Nu har jag klippt upp hela min "lilla" bit (har dock en större bit kvar för mer egosömnad längre fram, ser nog en somrig klänning framför mig i tyget).
 
Tyg: exakt som ovan, kompletterade dock stassen med bruna tryckknappar från 3exter (i stort sett exakt samma bruna ton som den ljusare i tyget). Eget mönster i stl 86.
 
Finaste lillherrn i familjen kommer nästa vår/sommar få vara fin i den här bodyn. Eller, han kanske växer i stl 86 fortare än så, men den kommer läggas åt sidan för bruk längre fram. Känns galet att sy i stl 86, men jag ligger gärna lite före eftersom jag ser att det är si och så med sytiden mellan varven (även om jag oftast är väldigt effektiv och hinner mkt när jag väl får chansen att sitta ostörd, så är de stunderna allt färre). Eftersom jag gillar body och har mönstret upp till stl 92 så är jag ganska säker på att vi fortfarande kommer använda body då som plagg nummer ett i garderoben.
 
En liten detaljbild, även om man nu inte ser detaljerna så där jätteförstorat. Jag är riktigt nöjd att jag faktiskt valde de bruna knapparna till, för jag tycker det blev trevligt med avbrottet i allt det vita.
 
Insåg snabbt när jag lade ihop plaggen jag sytt idag att byxorna i tyget nedan skulle kunna funka riktigt bra till bodyn, så det kommer nog bli ett par liknande till lilleman i stl 86, har några meter kvar utav den randiga härliga velouren. De här är alltså till busiga 5-åringen och redan smutsiga ;-). För ovanlighetens skull så använde jag en bredare resår i både midja och benslut och gjorde mudden som en resårkanal. I midjan är mudden fastsydd med overlocken i ett enda svep, medan byxmuddarna ligger lösa i mudden dock fastsydda med en förstärkt raksöm precis vid innerbenssömmen. På så vis är den lite lättare att vrida rätt. Att det blev resår i var helt enkelt för att den här mudden är väldigt slapp, men eftersom det var den som var absolut snyggast färgmässigt ville jag ändå använda den. Annars gillar ju både jag och barnen fortfarande enbart mudd även i midjan. Även bensluten fick ju kortare mudd än vanligt så de här brallorna har inte riktigt lika lång användningstid som övriga, men fina blev de!
 
Tyg: Velour från en webshop som jag knappt minns vad den heter, men jag tror det är Miniskunk (ha jag hade rätt, googlade fram det). Mudden är från JNYdesign. Storlek 110.
 
Lite detaljer igen då. Så här föredrar jag att göra dekorsömmarna när jag syr mina muddisar med fickor (innertyget fick bli brunt den här gången, hade inget turkost och inget marinblått, men det funkade detta också). Jag stickar alltid ned grensömmen, men inte så ofta sidsömmarna, men det blir himla snyggt det också, så det kommer säkert bli mer av den detaljen ;-)
 
Och så till slut: tygutmaningen! Till linne och body har det gått åt ungefär 0,75 m på full bredd. Muddbyxorna går det väl åt ca 0,6 m tyg dock ej på full bredd, så låt säga total tygåtgång 1 meter (som sagt, räknar hellre i underkant). 34 meter förbrukade tyger på 2½ månad är inte illa och jag är nöjd (eller, så är det ganska illa = totalt beroende av tyg och av att sy *skratt*) och jag tycker att jag fått ett bättre hum om hur mycket tyg det går åt till olika saker. Inte bara en, utan flera vinster med utmaningen med andra ord. Mitt mål är att fortsätta tänka efter och köpa det jag verkligen, verkligen vill ha, inte allt "bara för att".